MATYLDA 2023

Na konci července proběhlo každoroční letní soustředění zaměřené na výcvik ploch a sutin.

Všichni jsme se těšili. Na Radku a její točenou malinovku a vychlazené pivko. A samozřejmě na Parťáky. Sešli jsme se v průběhu týdne všichni a stálo to zato.

Neděle a pondělí proběhly výcviky sutin. Trénovali jsme v pivovaru Bílina a v rozpadlých garážích v Komořanech. Odpoledne jsme výcvik doplnili poslušností a dovedností.

V úterý jsme vyrazili do dýmnice. Je to velmi specifické prostředí, které nám propůjčila HLAVNÍ BÁŇSKÁ ZÁCHRANNÁ STANICE MOST. Výcvik byl zaměřený na souhru psovoda a psa, a zároveň celého družstva, do kterých jsme byli rozděleni. Odpoledne proběhla členská schůze, a komu to nestačilo. Opět trénink poslušnosti a dovednosti.

Středa je odpočinkový den, ale jen pro psy. Trochu jsme dospali předešlé noci a odpoledne proběhla kolektivní hra, kterou nám uspořádali naši junioři. Bránili jsme a útočili, až vítězné družstvo získalo poklad (panáka) soupeřů. Byla to sranda, a až na jeden kotník a odřený nos, se v nás probudil duch soutěživý a všichni si to užili. Večer proběhla oslava kulatin naší Pavlínky. Peklo se masíčko a pilo pivíčko. 🙂

Čtvrtek a pátek jsme si uspořádali zkoušky podle zkušebního řádu HASIČI ČR – odbor vyhledání a záchrany SAR. Sutinové vyhledání stupně „A“, a plošné vyhledání stupně „Z“ a „A“. Všichni kdo nastoupili uspěli, velká gratulace. A aby toho nebylo málo, trochu jsme potrápili psy ve slaňovacím postroji.

Sobota odjezd. Zabalit, rozloučit a slíbit, že příští rok se sejdeme na Matyldě znovu!!!