ZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ POHODA 2023

I v letošním roce proběhlo zimní soustředění, které organizovala naše Záchranná kynologická skupina Centrum z.s., a které se zúčastnilo i několik dalších kamarádů – záchranářů.

Přes den se cvičilo, večer se vše probralo, a do nočních hodin povídalo a hrálo na kytary.

Bohužel počasí nám letos nepřálo a každoroční výcvik lavin, se nedal uskutečnit.
Ale jsme připraveni na všechny okolnosti, a proběhl náhradní program .
Jako každý rok jsme se rozdělili do družstev, letos opět tři, a to i s oblíbenými názvy „NAŠLI, NENAŠLI a DOBRO DOŠLI“. A pod vedením velitelů družstev Martina, Luďka a Leoše, byli každé dopoledne a odpoledne nastoupeni k tréninkům.
Podle předem připraveného rozpisu, naše družstva cvičila plochy, sutiny, a to v okolí Abertam a Hřebečné.

Ve středu byl volný den, psi odpočívali a my jsme si dali dopolední procházku na Pohádkovou cestu na Plešivci, s občerstvením v místní restauraci. V odpoledních hodinách proběhla přednáška naší členky Terezky (horského průvodce) o pohybu, orientaci a bivaku v někdy i nebezpečných situacích, se kterými se můžete při návštěvě hor setkat.

Ve čtvrtek jsme všichni vyrazili na celodenní výcvik sutin do areálu bývalé porcelánky Pirken Hammer v Březové u Karlových Varů.
A v pátek, na závěr. Proběhl opět pro všechny družstva, společný celodenní trénink zaměřený na praktické nasazení v plošném vyhledávání (přesun na místo-dvě kynologické dvojice, pro každou jeden terén, komunikace vysílačkami se základnou a velitelem zásahu).

Soustředění bylo opět náročné a v sobotu jsme se jako každý rok, loučili unavení, ale s pocitem, že se odvedl kus dobré práce.

Tak zase za rok, pohoda na Pohodě. :))